•  
  Synode 2018: Jongeren, geloof en roeping

  Van 3 tot en met 28 oktober verzamelt paus Franciscus bisschoppen, experts en jongeren rond het thema 'Jongeren, het geloof en het onderscheiden van de eigen roeping'.

  Na de presynode in maart, waar een 300-tal jongeren de synode al een beetje hebben ‘voor-gedaan’, zullen bisschoppen en kardinalen uit de hele wereld nadenken over een hernieuwde jeugdige dynamiek in de kerk. De zorg voor de jongeren is geen optionele taak van de kerk, maar een integraal onderdeel van haar roeping en missie. De verwachtingen zijn dus terecht hoog gespannen...
   

  Volg het verdere verloop van de synode

  website Kerknet                      website IJD
   
   

 • Roeping: het avontuur van elke christen
  Brief aan jonge mensen

  Een uitgave van Jongerenpastoraal en Roepingenpastoraal Vlaanderen, in aanloop naar de bisschoppensynode van oktober 2018.
   
   
   

 • Roeping in Veelvoud

  Op deze website getuigen een aantal mensen die “ja“ gezegd hebben op de roepstem van de Heer. Ze vertellen hoe hun antwoord neerkomt op een vrij uitgesproken ‘Hier ben ik, Heer’.
  In elk bisdom trekt er een fototentoonstelling rond met de titel “Hier ben ik, Heer".
   
   

 • Wereldjongerendagen
  Krakau 16-31 juli 2016

  350 Vlamingen namen eind juli 2016 via IJD-Jongerenpastoraal Vlaanderen deel aan de Wereldjongerendagen in Krakau.
  Ze waren er samen met honderdduizenden jonge gelovigen uit 180 landen voor een feest van cultuur en geloof...  een verrijkende, onvergetelijke ervaring! Een terugblik...
   
  Verse vis                                        WJD Panama 2019