•  
  Wereldjongerendagen Panama 2019

  Van 22 tot 27 januari 2019 zullen jongeren uit meer dan 150 landen naar Panama City trekken om daar samen de Wereldjongerendagen te beleven. ¿Vamos?

  Maar liefst 3 miljoen gelovige jongeren kwamen in 2016 tezamen tijdens de Wereldjongerendagen in Krakau! Nu heeft paus Franciscus het Centraal-Amerikaanse land Panama uitgekozen als gastland voor de WJD. In januari 2019 is Panama City de gaststad voor het grootste christelijke jongerenfeest. 

  Ontdek alle nuttige informatie over de Wereldjongerendagen en over het Vlaamse  programma van 16/01/2019 t.e.m. 27/01/2019 via:
   
  de website van IJD                            de website van Kerknet
   

 •  
  Synode 2018: Jongeren, geloof en roeping

  Van 3 tot en met 28 oktober verzamelt paus Franciscus bisschoppen, experts en jongeren rond het thema 'Jongeren, het geloof en het onderscheiden van de eigen roeping'.

  Na de presynode in maart, waar een 300-tal jongeren de synode al een beetje hebben ‘voor-gedaan’, zullen bisschoppen en kardinalen uit de hele wereld nadenken over een hernieuwde jeugdige dynamiek in de kerk. De zorg voor de jongeren is geen optionele taak van de kerk, maar een integraal onderdeel van haar roeping en missie. De verwachtingen zijn dus terecht hoog gespannen...
   

  Lees meer op de website van Kerknet
   
   

 • Roeping: het avontuur van elke christen
  Brief aan jonge mensen

  Een uitgave van Jongerenpastoraal en Roepingenpastoraal Vlaanderen, in aanloop naar de bisschoppensynode van oktober 2018.
   
   
   

 • Roeping in Veelvoud

  Op deze website getuigen een aantal mensen die “ja“ gezegd hebben op de roepstem van de Heer. Ze vertellen hoe hun antwoord neerkomt op een vrij uitgesproken ‘Hier ben ik, Heer’.
  In elk bisdom trekt er een fototentoonstelling rond met de titel “Hier ben ik, Heer".